söndag 27 september 2015

Höstfin ljusstake

Igår var jag och barnen på Skansen för första gången. Vi hade en härlig dag tillsammans. Hos keramikern köpte jag en ljusstake som jag pimpade med det som fanns på dagens korta promenad. 


måndag 21 september 2015

Två mössor till


Det blev två mössor till av restgarnerna efter två projekt som ännu ej är bebloggade. Här bloggar jag om den första mössan.



Tyvärr blev båda lite korta. Den randiga är till mig och fick inte den baggy-känsla jag var ute efter. Den andra var tänkt till barnen men den satt som en kalott på sonen. 


Ett yngre barn i umgängeskretsen ska få den istället. Så kan det gå när man stickar på frihand. 

lördag 19 september 2015

Summer dawn


Den här koftan fick en lång förlossning. Jag tror jag började på den förra hösten och repade väl upp den åtminstone tre gånger innan jag fattade mönstret ordentligt. 


Sen insåg jag att den skulle bli för stor för mig (trots uppstickad provlapp ), men iddes inte repa upp en gång till. Som tur är så är min mamma lite större än mig så hon fick koftan. Men hon fick den oblockad och utan knappar. I februari. Nu är knapparna isydda (jag trodde aldrig det skulle ske utan mitt ingripande) och mamma har skickat bilder. 


Det är en Summer Dawn och garnet är Tussah Tweed. Mönstret finns på Ravelry och garnet i min mammas garnaffär Hemfliten Lin&Ull i Vara. 


söndag 13 september 2015

Restgarnsmössa

Under våren stickade jag en grå kofta i Svarta fårets garn Matilda och för någon vecka sedan blockade jag en liten väst i samma garn men i en senapsgul nyans. Ingen utav dessa plagg har jag ännu hunnit fota och blogga om. Men igår blev jag klar med en mössa av resterna. Den fick omedelbart åka med systersonen. Det enda jag ville ha i utbyte var några bloggiga bilder och de fick jag nyss.


Tröjan har jag också stickat av restgarn, men till pojkens storebror som nu är 8 år. 


Han är en fullfjädrad modell. Det var även han som fick agera modell när jag fotade min Estelle-filt. Mössan är inte stickad efter något mönster. 

onsdag 9 september 2015

Dockteater i ett nafs

Enklast tänkbara pyssel. 


Rita gubbar. 
Klipp ut. 
Limma fast på grillpinnar. 


 Lek.


Gubbarna jag ritar föreställer barnens bästa kompisar. Och de själva.