fredag 31 oktober 2014

Halloweenpyssel

Fladdermöss av toarullar och wellpapp. Inspirationen kommer från Stina Glaas (instagram).

Instruktion:
Vik in kanterna på toalettrullar.


Klipp ut vingar av wellpapp (eller annat papper). Häfta fast vingarna på toarummen.


Måla toalettrullen svart (eller valfri färg). Jag använde vattenfärg, men det blir säkert lite bättre med akrylfärg. Måla vingarna. Låt falddermusen torka. Vingarna kan krulla ihop sig så låt dem ligga plant.

Sätt på ögon och tänder. Jag har använt mig av runda rörliga ögon, men man kan ju lätt göra egna med lite vitt papper och svart penna.

Vik in kanterna nedtill. Knyt en sytråd runt vingarna och häng upp.


(ibland önskar jag att jag hade en riktig kamera och inte bara mobilkamera...)

Inte heller det här året blev det någon pumpa inköpt, men som tur var vann dottern utlottningen av pumpan på förskolan. Den är fantastiskt fin.


I bakgrunden ser ni två ljuslyktor som jag gjorde ungefär samtidigt som jag startade bloggen. Jag älskar de här fortfarande. Bloggen är nu inne på sitt fjärde år.

Happy Halloween på er!

Förra årets halloweenpyssel hittar du här.

lördag 11 oktober 2014

Virkad mössa

Dottern ville ha en regnbågsmössa. Det här var så nära jag kunde komma med det garn jag hade hemma. Garnet är Tilda och virknål 4,5. Mössan är virkad med halvstolpar och sista varvet är ett vikvarv. 

onsdag 1 oktober 2014

Blommor av värmeljushållare


Ännu en gång inspireras jag (och barnen) av programmet Philofix. Den här gången blev det blommor av värmeljushållare. Säkert en gammal dagisklassiker, men för oss var det första gången.


Vi använde grillspett som stjälk och en pärla och tunn ståltråd för att fästa blomman på stjälken. De blev kanske inte så fina, men vi fick en fin stund när vi pysslade ihop dem och det är det viktigaste.